Григор Димитров призна, че ще му трябват няколко дни да приеме драматичното си отпадане на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Българинът загуби от шампиона от 2009 година и девети в схемата Рафаел Надал (Испания) с 3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 4:6 след почти пет часа игра. "Никога не е лесно да се загуби подобен мач.

Въпреки всичко, съм щастлив от много неща. Смятам да остана позитивен и с високо вдигната глава. Със сигурност Рафа заслужава всичкото уважение, защото той е страхотен боец, голям състезател. В същото време за мен беше чест да участвам в такъв мач срещу него. Тази среща показа, че съм на прав път", каза Димитров. "Ще се опитам да извлека позитивите от този месец в Австралия. Със сигурност ще анализирам мача и ще видя какво можеше да направя по-добре. Но определено мога да кажа едно, че дадох всичко от себе си на корта. Горд съм от това. Горд съм с екипа ми, с треньора. С всички, които се грижеха за мен през този месец. Беше много тежко и интензивно. Сега можем малко да починем, след което отново се връщаме към работата", каза още той. Димитров призна, че това е била една от най-емоционалните срещи в кариерата му.

Жалко, много жалко: Голям Григор загуби епично петчасово тенис зрелище

Надал: Страхотен мач, Григор бе невероятен

Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !