На 20 години Наоми Осака влезе в историята като първият японски тенисист с титла от Големия шлем. Успехът ѝ бе напълно заслужен, но остана в сянката на скандала между Серина Уилямс и Карлос Рамос.

За съжаление и церемонията по награждаването премина по начин, който Осака определено не заслужаваше. Защото през цялото време 24-те хиляди зрители на "Артър Аш Стейдиъм" освиркваха бурно, недоволни от случилото се.

Те не бяха насочени към самата Осака, но определено помрачиха нейното настроение, а сълзите не бяха само от радост.

"Знам, че всички викахте за нея и съжалявам, че завърши по този начин. Просто искам да ви благодаря, че гледахме мача", заяви японката, която си тръгва и с чек за 3,8 милиона долара.

"Майка ми жертва много за мен, за нея значи много да дойде и да гледа моите мачове. Обикновено не идва на тях. Това, което ни липсва, е моят баща, но той не гледа моите мачове. Просто се разхожда наоколо."

"За мен беше мечта да играя със Серина на финал на US Open и съм щастлива, че успях да го направя. Благодарна съм, че можах да играя с теб. Благодаря ти", допълни Осака, която изобщо не крие, че именно Серина е нейният голям идол.