Макар да не е поставена в основната схема, американката Даниел Роуз Колинс продължава с невероятната си приказка на Аустрелиън Оупън. 25-годишната тенисистка стигна до полуфиналите, след като окачи на колана си скалпа и на Анастасия Павлюченкова. 

Двете прекараха на корта малко повече от два часа и в крайна сметка рускинята преклони глава при 6:2, 5:7, 1:6 и не можа да се класира за първи път в кариерата си на турнир от Големия шлем. Тя има четвъртфинал и на четирите надпревари от този ранг. 

Във всичките си мачове досега американката се отличаваше с освободена и силна игра. В първия сет обаче нервите ѝ дойдоха в повече. Тя допусна пробив още в първото си подаване, а после пропиля пет възможности да го върне в маратонски гейм, продължил около 10 минути. 

После Павлюченкова направи още един пробив за 3:0 и макар да загуби подаването си веднага след това, направи нов пробив, за да затвърди водачеството си. И после с лекота затвори сета при 6:2 в своя полза, а Даниел Роуз Колинс беше кълбо от нерви и постоянно подвикваше към себе си на корта. 

Втората част американката започна по-концентрирано, поведе с пробив до 5:2, но пак се пропука. Рускинята доведе нещата до 5:5, но в последния момент на тайбрека и тя показа слабост и допусна нов пробив, с който съперничката ѝ изравни резултата в сетовете след 7:5. 

Това вдъхна увереност на Даниел Роуз Колинс и сякаш ѝ поникнаха криле. В третия сет тя показа играта, която ѝ донесе толкова успехи в турнира досега и направо отвя Павлюченкова. Така след 6:1 в последната част тя записа сета и мача на своя сметка и за първи път в кариерата си ще играе на полуфинал в турнир от Големия шлем.