Даниил Медведев продължава уверено напред в US Open, след като надигра Фабиан Марожан от Унгария с 3:0 сета – 6:3, 6:2, 7:6(5) – в мач от втория кръг на турнира. Руснакът демонстрира стабилна игра и не остави шансове на своя съперник, като доминираше в хода на почти целия двубой.

Първият сет бе характерен с непостоянството в сервисите на двамата играчи, като се стигна до общо шест пробива. Въпреки това, Медведев успя да контролира ситуацията и спечели сета с 6:3.

Във втората част Медведев значително подобри играта си на сервис, не давайки нито един шанс за пробив на Марожан. Руснакът направи два пробива, които му позволиха да се доближи на сет от победата с 6:2.

Третият сет се оказа най-оспорван, като двамата тенисисти си размениха по два пробива в първите пет гейма. В крайна сметка, сетът стигна до тайбрек, където Медведев поведе с 6:2 точки. Въпреки пропуснатите три мачбола, руснакът успя да запази хладнокръвие и да затвори мача със 7:6(5).

В следващия кръг Медведев ще се изправи срещу Флавио Коболи, който преодоля Зизу Бергс с 3:1 сета. Сред другите тенисисти, които продължават напред в турнира, са Джак Дрейпър, Алекс де Минор и Томи Пол.