Световният номер 5, Данийл Медведев се завърна на победния път на US Open, след като преодоля Душан Лайович с 6:3, 3:6, 6:3, 6:1. Руснакът, който беше в серия от три поредни загуби и не беше постигал победа в тазгодишните северноамерикански турнири, показа както колебания, така и бляскави моменти в мача, продължил 2 часа и 35 минути.

Първият сет предложи равностойна игра, като и двамата тенисисти имаха своите силни моменти, но Медведев успя да вземе предимството и спечели с 6:3. Във втората част, обаче, Лайович започна да демонстрира стабилност и реализира първия си пробив в мача, което му донесе спечеления сет с 6:3 и изравни резултата.

Медведев изглеждаше преобразен в третия сет, играейки по-уверено и агресивно. Той реализира пробив още в първия гейм на сета и успя да удържи преднината си, спечелвайки частта с 6:3. Четвъртият сет се превърна в демонстрация на доминираща игра от страна на руснака. Лайович, видимо уморен и с намалено качество на играта, не успя да се противопостави на мощния натиск на Медведев, който спечели частта с 6:1 и затвърди победата си.

Следващият съперник на Медведев ще бъде Фабиан Марожан или Хамад Меджедович. Руснакът демонстрира силен манталитет и решителност в ключовите моменти, което ще му бъде от полза в следващите кръгове на турнира.