US Open навлиза в своята решителна фаза и в днешния ден има много мачове, които да заслужават нашето внимание. Програма е наситена с интересни срещи, които обещават напрегнати моменти и високо спортно майсторство.

Италианският талант Яник Синер ще се изправи срещу американеца Алекс Микелсен. Макар че Синер е световен номер 1 и има победа над Микелсен в единствения им досегашен сблъсък, този мач обещава да бъде оспорван. С оглед на неубедителното начало на турнира, италианецът ще трябва да се бори сериозно, за да продължи напред.

Испанската сензация Карлос Алкарас ще срещне бившия четвъртфиналист Ботик ван де Зандшулп. Въпреки че нидерландецът не се намира в най-добрата си форма през последните два сезона, двете категорични победи на Алкарас над него показват, че испанецът е фаворит. 

Руският тенисист Даниил Медведев успя да прекъсне негативната си серия от три поредни загуби, но във втория кръг го очаква сериозно изпитание. Той ще премери сили с Фабиан Марожан – тенисиста, който елиминира Григор Димитров в Синсинати. Това ще бъде поредният труден тест за Медведев, който ще трябва да се върне към най-добрата си форма, за да продължи напред.

Програмата за Днешния Ден:

Arthur Ashe Stadium (начало: 19:00):

Яник Синер - Алекс Микелсен
Ига Швьонтек - Ена Шибахара (не преди 21:00)
Наоми Осака - Каролина Мухова (не преди 02:00)
Карлос Алкарас - Ботик ван де Зандшулп (не преди 03:15)

Louis Armstrong Stadium (начало: 18:00):

Томаш Махач - Себастиан Корда
Каролина Плишкова - Жасмин Паолини (не преди 20:00)
София Кенин - Джесика Пегула (не преди 21:15)
Фабиан Марожан - Даниил Медведев (не преди 02:00)
Каролине Вожняцки - Ренате Сарасуа (не преди 04:00)

Grandstand (начало: 18:00):

Юлия Путинцева - Синю Уанг
Мира Андреева - Ашли Крюгер (не преди 19:15)
Алекс Де Минор - Ото Виртанен (не преди 20:30)
Макс Пърсел - Томи Пол (не преди 00:00)

Stadium 17 (начало: 18:00):

Джордан Томпсън - Хуберт Хуркач
Беатрис Хадад Мая - Сара Сорибес Тормо (не преди 20:00)
Артур Фис - Габриел Диало (не преди 21:15)
Елена Рибакина - Джесика Понше (не преди 23:15)

Очаква ни ден, изпълнен с интригуващи мачове и неочаквани обрати. Подгответе се за спортни емоции на високо ниво, тъй като някои от най-добрите тенисисти в света ще се изправят един срещу друг в битка за място в следващия кръг на US Open.