Руснакът Даниил Медведев призна, че по никакъв начин не е очаквал да стигне до финалния мач на US Open 2019. Поставеният под №5 Медведев подчерта, че този път няма да чете изявленията на медиите, след като трябва да се концентрира напълно върху предстоящия за него финал.

Брутално! Медведев отсече главата и стремежа на Григор

„Не очаквах да спечеля в три сета, тъй като това се случва за втори път за мен в турнира – на финал съм. Трябва да призная, че не очаквах толкова добро представяне в Ню Йорк от себе си. Пълна лудост е този турнир. Ако някой ми беше казал преди първия кръг, че ще получа крамп и ще продължа напред, стигайки до финала, победил Стан Вавринка, нямаше да му повярвам. Очаквах да се върна вкъщи, но в крайна сметка съм тук. Благодарение на вас, приятели, ще бъда на финала в неделя – щастлив съм”, коментира Медведев на корта.

„Не знам дали ще мога да прочета всички медии в следващите часове. Обичам да чета какво са писали, но и да се развивам и да бъда по-добър тенисист и човек. Сега не трябва да чета какво ще бъде написано. Ще гледам втория полуфинал с пуканки, както всички останали, ще бъде голям мач”, завърши той.