Поредна повече от убедителна победа за Роджър Федерер на Уимбълдън. След като в предния кръг съсипа Григор Димитров, на четвъртфиналите прегази и миналогодишния финалист в Лондон Милош Раонич. ФедЕкспрес мина през него с 3:0 сета (6:4, 6:2, 7:6) за точно два часа на корта. 

Тази победа му отвори пътя към трофея на любимия му турнир от Големия шлем. Макар да е все още рано за прогнози, но той е най-големият останал фаворит за отличието след отпаданията на Анди Мъри и Новак Джокович на четвъртфиналите. Така швейцарецът ще играе с Томаш Бердих на полуфиналите, а другата битка от предпоследната фаза на надпреварата е между Марин Чилич и американеца Сам Куери. 

Федерер имаше стари сметки за уреждане с Раонич на Уимбълдън, тъй като отпадна от него на полуфиналите миналата година. И затова сега беше безкомпромисен и отрано му показа кой ще е доминаторът на корта. Раонич традиционно разчиташе на сервиса си, но от самото начало на този мач имаше проблеми с него. 

Той се размина с пробива в третия гейм, но в петия нямаше какво да направи. Маестрото взе подаването на канадеца в петата част, за да дръпне с 3:2. Впоследствие до края на сета нямаше никакви проблеми за Федерер, който даде общо само четири точки на свой сервис на съперника си за целия сет. 

А победителят във втория сет беше ясен още от първия гейм. В него бившият номер едно в света тръгна с пробив, затвърди го, а в петия гейм проби и за втори път. В крайна сметка Федерер затвори и този сет с лекота в своя полза, като този път беше дори още по-безпощаден на свой сервис. За целия сет сега даде само две точки на Раонич. 

След тази лека разходка за Маестрото дойде време и за най-завързания сет в мача. В третата част за първи път Федерер имаше затруднения на свое подаване. Той за първи път трябваше да спасява точка за пробив във втория гейм, а най-критичен за него беше осмият, в който на осем пъти се спаси от брейк. 

Този път Раонич беше този, който сервираше великолепно и даде само десет точки на швейцареца. И затова логично се стигна до тайбрек. В него канадецът почна добре с два минипробива и дръпна с 3:0, но бързо загуби предимството си и Федерер в крайна сметка изравни. Той на свой ред направи минипробив за 5:3, който му се оказа достатъчен за крайния успех със 7:4 и успеха в мача.