Новак Джокович и Станислас Вавринка продължават към фазата на осминафиналите на тазгодишния Ю Ес Оупън след чисти победи в 3 сета в срещите си от третия кръг на турнира. 

Номер 1 в света Джокович надви с лекота представителя на домакините Денис Кудла след 6:3, 6:4, 6:2 за малко над 2 часа игра. 

В първия сет Джокович постигна пробив при 2:1 в негова полза и така и не погледна назад. Независимо, че Кудла имаше 2 точки за връщане на пробива към края на частта, сръбската легенда прояви хладнокръвие и затвори сета при 6:3. 

Втората част вървеше равностойно до 2:2, когато Джокович отново проби подаването на Кудла. До края на частта резултатът вървеше гейм за гейм, но катаклизми за водача в световната ранглиста нямаше и той затвори сета при 6:4. 

Третият сет загуби своята интрига още в самото начало. Джокович започна с пробив още в първия гейм, след което постигна и втори такъв при 4:2 и в крайна сметка взе частта с 6:2, затваряйки по този начин и мача. 

Швейцарецът Вавринка, от своя страна, трябваше да се потруди повече за победата си срещу италианеца Пауло Лоренци, въпреки успеха с 3:0 сета. 

Вавринка взе първия сет без особени проблеми, след 6:4 в частта, но в следващите два сета се стигна до два тайбрейка, след като и двамата тенисисти си размениха пробиви. Все пак швейцарският представител се оказа с по-силни нерви и спечели и двата решителни гейма, съответно на 9 и на 4 точки. 

Така Вавринка и Джокович ще премерят сили в двубой помежду си на осминафиналите на "Флъшинг Медоус".