Триумфиралата за първи път на Ролан Гарос Гарбине Мугуруса разкри, че надпреварата от Големия шлем в Париж е любима за всички испанци. И това е нормално, с оглед доминацията на Радаел Надал при мъжете в последните години. 

Тя обаче стана едва втората испанка след Аранча Санчес-Викарио, която триумфираъв френската столица и това я изпълва с щастие. Особено, след като успехът дойде след доминиращата американка Серина Уилямс. 

"Израснала съм на тази настилка, затова този турнир е любим на всички испанци. Също затова този успех значи толкова много за мен и за сънародниците ми. Цял живот съм се трудила, за да стигна до тук", сподели Мугуруса след успеха си. 

И за да докаже за пореден път, че тенисът е най-спортсменският спорт, тя отдаде заслуженото и на достойната си съперничка в тази надпревара Серина Уилямс, която пак изпусна да спечели 22-а титла от Големия шлем и да изравни рекорда на Щефи Граф. 

"Моите поздравления към Серина, тя е една от най-добрите в историята. Благодаря и на моя екип, че ми помогна да стигна до успеха. Искам да поздравя и организаторите, защото е много трудно да се направи такъв турнир", сподели още щастливата испанка.