Световната номер 1 при дамите Анжелик Кербер се класира за четвъртия кръг на Уимбълдън, след като се наложи с 4:6, 7:6(2), 6:4 над американката Шелби Роджърс.

Роджърс бе съвсем близо до сензацията, след като водеше с 4:2 гейма във втория сет, но след това настъпи преломен момент на корт номер 2 и германката успя да изравни резултата в тайбрека, а в решителния трети сет да реализира решаващ пробив в седмия гейм.

В осминафиналите Кербер ще играе с испанката Гарбине Мугуруса.

Място на осминафиналите намери и деветата в схемата Агниешка Радванска. Полякинята победи с 3:6, 6:4, 6:1 над полуфиналистката от "Ролан Гарос" Тимя Бачински.

Швейцарката изигра изключителен първи сет, в който спечели с 6:3. Във втория обаче Радванска успя да реализира ранен пробив, което и помогна да се задържи в мача, а и проблемите, които имаше Бачински с лявото си бедро, също оказаха влияние.

В решителния трети сет Радванска бе безпощадна и след като реализира 3 пробива, за да поведе с 5:0, успя да спечели мача.

Напред в турнира продължава още непоставената хърватка Петра Мартич, която победи със 7:6(6), 6:1 участващата с "уайлд кард" Зарина Дияс (Казахстан), както и американката Коко Вандевеге, надиграла с 6:2, 6:4 сънародничката си Алисън Риск./ БТА