Григор Димитров ще се наслаждава на мача от втори кръг на "Ролан Гарос" срещу испанеца Томи Робредо. Това прогнозира трикратният победител от Откритото първенство на Франция Матс Виландер.

Виландер: Тенисът има нужда от шампиона Димитров

"Григор изигра много добре първия си мач, но предстоящият е истинският тест за играта му на клей. Той не може да загуби, не трябва да губи от Робредо, точно на клей, където имаш време за подготовка на ударите. Ще научим още много неща за Григор от начина, по който ще спечели мача, ако наистина го направи, разбира се", коментира експертът на Eurosport.

Гришо с отстъпление в ранглистата

"Григор е в период от кариерата си, в който от позицията на по-млад си казва: "Няма шанс да загубя от този играч, той отдавна е прехвърлил 30-те, няма с какво да ми се противопостави." Но знаем, че Робредо няма да се предаде без бой и ще бъде наистина здрава битка на характери."

Перфектен Димитров с чудесно начало в "Ролан Гарос"

"Силните играчи на клей усещат кога съперникът им отпада физически. Затова, ако губиш през първия час, не е чак толкова голям проблем, стига да си в състояние да тичаш пет. Убеден съм, че Димитров срещу Робредо ще бъде много интересен мач. За Томи това е бонус. Той вече спечели мач, в който изоставаше със сет и пробив", добави още Виландер.