Григор Димитров ще стартира на Уимбълдън срещу номер 56 в света Душан Лайович. Григор води с 2:1 успеха в преките двубои със сърбина.Ако елиминира Лайович, във втория кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката между Кристиан Гарин и Юшен Шан.

В трети кръг може да се изправи срещу Данийл Медведев. Българинът се намира в четвъртината на номер 1 в света – Яник Синер, като двамата могат да се изправят един срещу друг на 1/4 финалите. В тяхната половина е също шампионът от Ролан Гарос - Карлос Алкарас. 

В другата половина се намират Новак Джокович и Александър Зверев, като двамата могат да се срещнат на полуфиналите. Припомняме, че Джокович все още не е взел официално решение дали ще участва на тазгодишния турнир.

Виктория Томова ще започне Уимбъдън срещу номер 32 в ранглистата, китайката Уанг, а във втори кръг може да се изправи срещу петата поставена Джесика Пегула. Томова се намира в половината на световната номер 1 Ига Швьонтек.

Българката излиза днес от 17 часа в мач от полуфиналите срещу Дона Векич на турнира в Бад Хомбург, в опит да се класира за първи голям финал в кариерата си.