Милош Раонич, който игра на финала на Уимбълдън преди една година, продължава похода си на тревата в Лондон. В епичен сблъсък с 10-ия поставен в схемата Александър Зверев, канадецът надделя с 3:2 сета в битка, продължила близо три часа и половина. 

Раонич надделя с 4:6, 7:5, 4:6, 7:5, 6:1 и си осигури среща с Роджър Федерер на четвъртфиналите. Двамата се срещнаха на полуфиналите и през 2016 г., като тогава канадецът надделя в битката, но впоследствие преклони глава пред Анди Мъри на финала и така не можа да се пребори за отличието. 

Ветеран намери място на четвъртфинал на Уимбълдън

Този мач беше изключително равностоен, като първият сет мина на сметката на Зверев, който реализира пробив още в третия гейм, а за играчи с мощни сервиси това е от решително значение, особено на трева. Той пропиля три сетбола на сервис на противника, но на свое подаване успя да затвори частта и да дръпне с 1:0 след 6:4. 

Вторият сет започна перфектно за младия германец. Той взе подаването на Раонич още в първия гейм, но допусна връщане на пробива в шестия. След това Зверев се пропука точно в последния гейм преди тайбрека и сдаде подаването си, за да може резултатът в сетовете да бъде изравнен за 1:1 след 7:5. 

Анди Мъри не се затрудни особено срещу французин

Третата част отново беше триумф на сервиращите с мощните им изпълнения от начален удар. Единствените проблеми бяха за Раонич в седмия гейм, когато той позволи на съперника си да има три брейкбола. Германецът взе третия, за да дръпне с 4:3, а впоследствие затвори и частта на своята сметка след 6:4 и дръпна с 2:1 сета. 

Григор се срина пред класата на Федерер

Но канадецът не се пречупи. Той устиска до 12-ия гейм на четвъртия сет, в който нанесе своя удар и проби подаването на Зверев. Така, реализирайки първия си сетбол, той на практика съсипа психически съперника си. Затова в последния сет за него беше лесно да бие Зверев след два бързи пробива и след 6:1 в петия сет, намери място на четвъртфиналите. Там битката с Федерер се очертава да бъде още по-епична.