Световният номер едно Анди Мъри намери място на четвъртфиналите на Уимбълдън за десета поредна година. Това се случи след комфортна победа над французина Беноа Пер в три сета. Шотландецът взе отделните части със 7:6, 6:4, 6:4 и е сред осемте най-добри. 

Първият сет беше най-завързан от всички, като в него двамата си размениха бързи пробиви, преди в крайна сметка Пер да дръпне с 3:2 и да затвърди този успех и на своето подаване, за да поведе и с 4:2. Но Мъри не се предаде и успя да навакса изоставането от един пробив при 4:4. 

В крайна сметка повече пробиви нямаше и всичко се реши с тайбрек. В него представителят на домакините беше, меко казано, безкомпромисен. Той не допусна никакви грешки и след 7:1 в дългия гейм поведе с 1:0 сета. 

Мъри имаше проблеми, но се справи с Фонини

Втората част започна по перфектен начин за световния номер едно. Той проби още в първия гейм, но успя да удържи този аванс само до шестия, след който резултатът беше изравнен на 3:3. Развръзката обаче остана за финалните моменти. Първо Мъри поведе с пробив за 5:4, след което сервираше за сета. Тогава той спаси четири възможности за рибрейк и затвори частта при 6:4 в своя полза. 

Третият сет не беше чак толкова драматичен за великобританеца. Той имаше шанс за пробив в петия гейм, но на четири пъти не можа да вземе подаването на французина. Той обаче отново го направи в деветия гейм, за да дръпне с 5:4. След това комфортно взе подаването си и след 3:0 сета е на четвъртфинал. 

Там той ще се изправи срещу американеца Сам Куери, който се справи в гладиаторска тричасова битка с южноафриканеца Кевин Андерсън. Янкито надделя с 5:7, 7:6, 6:3, 6:7, 6:3 и ще има честта да спори със световния номер едно за място в Топ 4 на най-престижния турнир от Големия шлем.