Две от големите имена в мъжката схема на Уимбълдън се класираха за втората седмица на турнира. Това са Хуан Мартин дел Потро и Милош Раонич, които надделяха съответно над Беноа Пер и Денис Новак. 

Кулата от Тандил се справи за два часа и половина с френския си съперник, като го победи с 3:0 сета (6:4, 7:6, 6:3), за да срещне по пътя си още един французин в следващия етап - Жил Симон. 

Първият сет започна равностойно, като в средата му се стигна до размяна на три пробива. С един повече от тази размяна на удари се измъкна ДелПо и в крайна сметка това му се оказа достатъчно да спечели частта с 6:4. 

Вторият сет протече по сравнително подобен начин. Отново в средата му имаше размяна на брейк и рибрейк, но този път това не помогна интригата да се реши прди тайбрека. В него имаше един-единствен минипробив и беше на сметката на аржентинеца, който дръпна с 2:0 след 7:4 в дългия гейм. 

В третия сет Кулата от Тандил направи ранен пробив, затвърди го и дръпна с 3:0. Беноа Пер обаче се стегна, върна пробива и изравни за 3:3. В осмия гейм Дел Порто обаче стигна до пет скрити мачбола, реализира пробива и после със свой сервис затвори мача, за да се класира на 1/8-финалите. 

Интересен мач предложиха Милош Раонич и Денис Новак. Двамата доиграваха мача си от 3-ия кръг от вчера. Тогава заради тъмнината битката беше прекъсната при 1:1 сета и 5:5 в третата част. С подновяването на играта обаче канадецът реализира светкавичен пробив и затвори този сет на своята сметка. 

В четвъртия сет Раонич имаше тотална доминация, а Новак просто нямаше отговор на мощните му сервиси. След убедително 6:2 той затвори мача на своя полза и се класира за 1/8-финалите. Резултатът беше 7:6, 4:6, 7:5, 6:2.