Австралийският тенис талант Алекс Де Минор определи поражението си от Григор Димитров в 1/8-финалите на Откритото първенство на САЩ като абсолютно заслужено. 20-годишният талант изказа комплименти за играта на българина, който – по думите му – се е върнал към предишното си ниво.

28-годишният хасковлия, който по принцип е на 40 позиции зад Де Минор в световната ранглиста, спечели срещата за малко повече от 2 часа с резултат 7:5, 6:3, 6:4. Така той прекъсна най-силното представяне на австралиеца в турнир от Големия шлем. Де Минор заяви, че дните му в Ню Йорк са били ценен урок за това какво му е нужно, за да се съревновава с най-добрите.

„Човекът, който представлявам в момента, иска всичко да се случва сега, в настоящия момент”, заяви младокът. „Малко съм разочарован, защото виждах този мач като голяма възможност да продължа и по-напред. Загубата единствено ще ме направи по-гладен.”

„Сега мога да мисля само за завръщането си на корта, трябва да продължа да тренирам, за да стана по-силен, по-здрав и да се представя на ниво в Азия и оставащите турнири до края на годината.”

„Това поражение ще ми даде тласък. Григор игра страхотно. Той е качествен играч и извади на показ „стария” Григор. Заслужи победата. Този резултат обаче разгаря огън вътре в мен и щом се прибера у дома, веднага се връщам на корта, подновявам своите фитнес тренировки, за да заякна. Четвърти кръг в Големия шлем не ме задоволява. Искам да ставам по-добър и по-добър. Единственият начин да го сторя е като продължа да работя.”

„Наистина е невероятно как играч от калибъра на Григор премина през такава „дупка”, каквато го застигна”, добави Де Минор.