Българският тенисист Григор Димитров очаквано беше в приповдигнато настроение след победата си над Алекс де Минор (Австралия) в 1/8-финалите на Откритото първенство на САЩ. 28-годишният хасковлия не пожела да говори за целите си оттук нататък в турнира, а просто изрази нескрито удоволствие от факта, че контузията му в рамото най-сетне е в миналото.

Димитров имаше нужда от 2 часа и 7 минути, за да премине през 20-годишния Де Минор в три сета – 7:5, 6:3, 6:4. Младокът може и да се намира на 40 позиции пред българина (78-о място) в световната ранглиста, но разликата в опита си пролича.

„Няма какво повече да кажа, освен че съм доволен да бъда отново на корта без никакви болки”, коментира Григор след срещата. „Наистина съм щастлив момента. Натрупах доста километри на корта, много часове, много тренировки.”

„Вълнувам се. Това ми е първото класиране за четвъртфиналите.”

„Започвам да мисля за следващия мач. Ще седна и ще опитам да преосмисля какво постигнах през тази седмица. Първо трябва да му се порадвам, а после да се завърна на корта. Ще се опитам да постигна максимума. Затова тренирам – за да играя такива мачове”, добави Григор.