Стефанос Циципас е последният 1/4-финалист, който намери място в основната схема на Откритото първенство по тенис на Австралия. Това стана факт, след като неговият опонент Матео Беретини се оттегли от участие броени часове преди началото на срещата им от вечерната сесия на Rod Laver Arena заради мускулно разтежение на корема, което получи в третия кръг срещу Карен Хачанов.

"Имам проблем в коремните мускули. Консултирах се с докторите. Те казаха, че може да стане по-лошо. Когато не си на 100 %, не може да играеш за победата. Беше трудно решение за мен, но нямах друг избор", сподели на пресконференция италианецът.

Подобна травма има и световният №1 Новак Джокович, който се нарани по време на срещата си от третия кръг с Тейлър Фриц, но въпреки това успя да спечели с 3:2 сета, а вчера успя да се справи и с Милош Раонич - 3:1.

Циципас ще се изправи срещу 20-кратния носител на титли от Големия Шлем Рафаел Надал в следващата фаза. До момента двамата са играли 7 пъти помежду си, а в 6 от тях Матадора от Манакор е бил победител. Преди две години именно в Мелбърн на 1/2-финалите испанецът победи след 6:2, 6:4, 6:0.

Единственият успех на южния ни съсед е от същата 2019-та на Мастърса в Мадрид - 6:4, 2:6, 6:3 отново на полуфинал.