Григор Димитров  отпадна от Фелисиано Лопес в полуфинал от турнира в Куинс Клъб, Лондон.

Българинът отстъпи с  5:7, 6:3, 2:6, след две прекъсвания заради дъжд в английската столица.

Първото прекъсване бе съвсем кратко в началото на двубоя, а при резултат 3:2 за Гришо във втория сет отново заваля и мачът пак бе прекъснат, а играта бе подновена след близо 50 минути пауза.

След прекъсването най-добрият ни тенисист осъществи два поредни пробива и изравни резултата за 1:1 сета.

В решителния трети сет обаче Димитров бе пробит на два пъти, въпреки че спаси 8 точки за пробив в него. Григор направи доста непредизвикани грешки във важните моменти, за да не успее да стигне до мечтания финал.

Сблъсъкът между Григор Димитров и Фелисиано Лопес в снимки

На финала на тенис турнира в Куинс Клъб съперник на Лопес ще бъде Марин Чилич.

Контузен руснак почти стори немислимото срещу Гришо

Жесток Григор изстрада стилен обрат срещу Бенето


НАЧАЛО НА ДВУБОЯ

Първи сет

Григор Димитров сервира, а Лопес стигна до две точки за пробив. Гришо не допусна грешка и поведе с 1:0 гейма.  Лопес също взе подаването си и изравни за 1:1 гейма, но след нов успешен гейм първата ни ракета излезе напред в резултата.

Испанецът уверено спечели следващия си сервис гейм и изравни за 2:2, а с бърз гейм за българина, Григор поведе с 3:2. При резултат 3:3, дъжд прекъсна двубоя, но след няколко минути играта продължи, а Димитров пак дръпна гейм напред.

Нови два добри сервис гейма за съперниците доведоха резултата до 5:4 в полза на Григор Димитров, а 35-годишният испанец впоследствие изравни до 5:5 след гейм на 0.

Григор допусна да бъде пробит в следващия гейм, след като Фелисиано Лопес стигна до точка за пробив при двойна грешка на българина, и се възползва, повеждайки за 6:5.

Испанецът не се разколеба и взе подаването си на 0, с което спечели сета със 7:5 гейма и поведе с 1:0.

Втори сет

Съперниците взеха по един гейм до 1:1. Третият започна лошо за Григор, който изостана с 0:30, след което Лопес стигна до точка за пробив с чудесно отиграване. Първата ни ракета обаче се измъкна от сложната ситуация и поведе с 2:1 гейма.

След здрава битка в следващия гейм, Гришо стигна до точка за пробив, но не успя да пречупи испанеца и резултатът стана 2:2. Бърз гейм за българина му донесе преднина от 3:2.

В 19.50 часа българско време над Лондон отново заваля и двубоят бе прекъснат за втори път, а кортът - покрит.

След близо 50-минутно прекъсване двубоя между Гришо и Фелисиано Лопес бе подновен.

Фелисиано Лопес спечели следващия си севис гейм, за да изравни до 3:3 във втория сет, а също толкова убедително и Григор Димитров взе първото си подаване след прекъсването за нов гейм аванс.

Оспорвана игра в осмия гейм при преднина от 4:3 за Григор, който доведе резултата до 40:40. Гришо дори стигна до точка за пробив, но не успя да се възползва. При втория си шанс в този гейм обаче първата ни ракета при мъжете проби Фелисиано Лопес и поведе с 5:3 гейма.

Последва пробив на 0 за Григор Димитров и след 6:3 в негова полза той изравни резултата на 1:1 сета.

Трети сет

Димитров и Лопес взеха своите сервис геймове в началото на третия сет. След това в един невероятен четвърти гейм Григор спаси 6 точки за пробив, за 2-2!

Лопес взе подаването си, след което пак поведе с 30-0. Гришо поиска видео разглеждане на следващата точка и спечели, а след окото бе на негова страна. Димитров спаси десета точка за пробив, за да остане в гейма, но не успя да реализира шанса си за успех в него, и за 11-ти се озова в позиция да бъде пробит. Това стана, след мощни удари от страна на българина, но и неуспешно негово излизане на мрежата. 4-2 за Лопес.

Ветеранът взе своя сервис гейм очаквано лесно и бързо, и стигна до решаващ осми гейм, и шанс да спечели мача.

И в този гейм Лопес бе тенисистът, който поведе в резултата, а след това стигна и до две точки за пробив. Григор спаси първата, но втората вече се оказа мачпойнт за испанеца.