Най-добрата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров сподели, че очаква с голямо нетърпение полуфинала си срещу Фелисиано Лопес на турнира в „Куинс Клъб”, Лондон. Бългринът, 6-и поставен в схемата, заяви, че смята да се възползва от инерцията, която набра с победите над Райън Харисън (САЩ), Жулиен Бенето (Франция) и Даниил Медведев (Русия).

Мечтата на Григор - залостена зад испански възел

Четвъртият двубой между Лопес и Димитров – без да броим финала им от тазгодишното издание на Tie Break Tens в Мадрид – ще бъди втори в днешната програма на Централния корт. Първо ще се изиграе другия полуфинален сблъсък, който ще противопостави Марин Чилич (Хърватия) и Жил Мюлер (Люксембург).

Григор, който има 2 победи над 35-годишния испанец, демонстрира още веднъж голямото си уважение към него.

„Фели е изключително силен играч на трева. Той много добре знае какво да прави на корта, а на всичкото отгоре е и много опитен.”

„Аз съм на полуфинал в „Куинс”. Много съм позитивен, вълнувам се да изляза отново и да се представя на ниво. От доста време не съм се чувствал така добре на корта, затова просто ще се опитам да използвам набраната инерция. Без значение срещу кого играя, ще пробвам да се концентрирам върху своята половина от корта”, добави Димитров пред английските медии.