Испанският ветеран Фелисиано Лопес не скри, че възнамерява да продължи силното си представяне на трева и в полуфинала от „Куинс Клъб” срещу Григор Димитров. 35-годишният тенисист се закани, че иска да играе втори финал след изгубения такъв в Щутгарт.

В Германия 32-ият в света се представи далеч по-успешно от хасковлията, който отпадна още на старта. Лопес надви последователно Жил Симон (Франция), Жереми Шарди (Франция), Томаш Бердих (Чехия) и Миша Зверев (Германия), за да стигне до финала. Там той отстъпи в два сета срещу французина Лука Пуй – 6:4, 6:7 (5), 4:6. 

Григор: Отдавна не съм се чувствал така добре на корта

Тревата в Лондон също донесе много поводи за радост пред ибериеца, който взе няколко сериозни скалпа, докато си уреди сблъсък с Димитров. В първи кръг той показа изхода на поставения под номер 2 в схемата Станислас Вавринка, а след това взе нова чиста победа срещу Шарди. На четвъртфинал той отново се изправи срещу Бердих, когото надви в жесток 3-сетов двубой.

„Много съм щастлив от всичко, което се случва тази седмица”, заяви Фелисиано Лопес след класирането си за полуфиналите.

„Смятам, че играя страхотно в момента. Фактът, че бях на финал в Щутгарт, бе много важен за мен. Това ми позволи да дойдат с много увереност в „Куинс”. Смятам да продължа тази страхотна серия”, допълни испанецът.