Със сувенирни калинки и детелини бяха изпратени борците ни за олимпиадата в Рио от родната федерация. По традиция на летище София снощи олимпийците ни получиха и традиционните лъвчета за късмет от генералния спонсор на БОК, съобщиха от олимпийския ни комитет.

„Дано сега ми донесат късмет - заяви бившият № 1 в света Елис Гури. - За трети път ще участвам на игрите. То олимпиадата е като булката. Ако нещата не се случат, оставяш булката и продължаваш, вземаш друга. Предишните две олимпиади не успях да стигна до медал, но пък натрупах ценен опит. Чувствам се отлично подготвен. Амбициите ми са дори за злато сега.”

Старши треньорът на класическия стил Армен Назарян изрази притеснение, въпреки че за пети път ще е на олимпиада - четири като състезател, а сега ще дебютира като наставник.

източник: bgolympic.org

Николай Байряков, който изненадващо спечели квота, а след това бе предпочетен от треньорския щаб пред титуляря и бивш световен шампион Христо Маринов в кат. до 85 кг , изрази очакванията си отново да поднесе приятна сензация в Рио.

„С Христо бяхме спаринг-партньори, аз израснах много покрай него - сподели Байряков. - Но в един момент по-опитните отстъпват мястото на по-младите. Радвам се, че треньорският щаб ме предпочете и се надявам да оправдая очакванията им.”

В състава на класиците е и бронзовият медалист от европейските игри Даниел Александров.

Късмет на отбора дойде да пожелае световен и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов.

С втората ни група за Рио отпътува и фехтовачът Панчо Пасков, който разкри, че е отлично подготвен и готов за медал.