Бронзовият медалист от последното световно първенство Полша победи Хърватия с 30:27 и се класира за полуфиналите на мъжкия олимпийски турнир по хандбал в Рио де Жанейро. Поляците поведоха с 18:14 до почивката и удържаха преднината в резултата до края. Хърватия опита обрат през втората част и успя да намали резултата до един гол разлика, но така и не намери сили да обърне развоя на срещата. 

С 12 гола за победителите се отличи Карол Билецки, а 7 добави Кжищоф Луевски. 

За Хърватия най-резултатен бе Иван Чупич със 7 гола. 

На полуфиналите Полша ще срещне тима на Дания, който по-рано победи с 37:30 Словения. Ласе Сван и Микел Хансен реализираха по осем попадения в полза на победителите, а Блаз Янц и Марко Безяк се отличиха с по шест попадения в полза на словенците. 
Мортен Олсен добави още шест гола в полза на датския тим. Датчаните имаха преднина през целия двубой, а във 52-ата минута резултатът стана 32:25 и това беше достатъчно за Дания да постигне ценния успех срещу словенците. 

Олимпийският и световен шампион Франция се класира за полуфиналите на XXXI летни олимпийски игри, след като се наложи с 34:27 над домакина Бразилия. 

До полувремето резултатът бе равен 16:16, но домакините нямаха силите да направят нещо повече и след почивката французите показаха защо са смятани за фаворит за златното отличие и на тази Олимпиада. Мишел Гигу вкара 8 гола за Франция, Даниел Нарсис прибави 7. 

За Бразилия Алешандро Поцер вкара 8 попадения, а 7 прибави съотборникът му Енрике Тейшейра. 

В полуфиналите Франция ще играе с тима на Германия, който разгроми Катар с 34:22. Европейските шампиони водеха с 4 гола до почивката, която дойде при 16:12. След нея Бундестима вдигна още оборотите и стигна до изразителния успех с 12 гола разлика. Уве Геншаймер, Тобиас Райхман и Фабиан Виде вкараха по 5 попадения за победителите, доакто за Катар Рафаел Капоте завърши с цели 9 гола.

Четвъртфинали на турнира по хандбал за мъже от олимпийските игри в Рио де Жанейро, плейофи:

Бразилия - Франция 27:34 (16:16)
Германия - Катар 34:22 (16:12)
Дания - Словения 37:30 (16:13)
Хърватия - Полша 27:30 (14:18)

полуфинали:
Полша - Дания
Франция - Германия /БТА