„През тази година имахме две състезания от най-висок ранг – Европейското първенство и Олимпиадата, като с представянето си Тихомир показа, че е стабилен в резултатите си. Изцяло съм доволен от неговото представяне, но като всеки треньор винаги ще искам още и още той го знае много добре”, заяви личният треньор на българския лекоатлет Тихомир Иванов –Георги Гетов след успешното представяне на неговия възпитаник на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

При дебютно си участие на Олимпийски игри Иванов се нареди десети във финала на висок скок с резултат от 229 сантиметра.

„Работим заедно от дълги години и Тихомир се доказа като много дисциплиниран и сериозен състезател, което се потвърди и от изявите му на големите форуми. Следващата стъпка пред нас е да постигнем резултат над 229. Това ще показател, че работим в правилната посока. Покоряването на тази височина ще бъде успех за нас, тъй като в нашия спорт за всеки сантиметър се тренира с години”, допълни още Гетов.

Самият Тихомир пък коментира какво го е впечатлило най-много от Олимпиадата. „Нямах възможност да разгледам Рио, но не съжалявам за това, тъй като бях отишъл там да се състезавам. Все пак много ме впечатли олимпийското село, защото това ми бяха първите Игри. Не очаквах толкова много атлети да сам там, въпреки че имаше и топ състезатели, които бяха избрали да не живеят в селото, тъй като цялото това внимание може да е доста натоварващо", сподели Иванов

„Правим всичко възможно, за да имаме необходимото, ако се налага сменяме градове, за да се доближим максимално до стандартите на професионалния спорт. Все още изчакваме относно следващите състезания, в които ще взема участие. За момента ще останем в Плевен поне още ден-два, но ако ще участвам в турнир може би ще тренираме другаде, тъй като в Плевен има само една зала”, каза още още лекоатлетът. /БГНЕС