Лекоатлетът Тихомир Иванов, който се класира десети в скока на височина на Олимпиадата в Рио се прибра в България и сподели задоволството си от представянето си в Бразилия.

„Поставих си цел, изпълних я и съм много радостен. Наистина участието ми беше доволно - първа Олимпиада. Не беше лесно да се класирам на финала, но успях и съм много доволен от което. Докъде стигат амбициите ми? Казах преди няколко дни, че ще запазя това. Лично с треньора ми няма да споделяме амбициите, за да има за какво да си приказваме”, сподели Иванов.

Той не пожела да коментира написаното в социалните мрежи по повод тенисиста Григор Димитров, а само каза: „Няма да коментирам. Написал съм, защото ми е било на сърцето. Заставам зад думите си да.“

За атмосферата на олимпийските игри Тихомир Иванов заяви: „Уникално е просто. Пожелавам на всеки един спортист, няма значение в какъв спорт е, да се труди колкото е нужно, за да успее да се класира на олимпийски игри и да запише участие, и той сам ще разбере какво е чувството.”

Попитан, дали допинг скандалът със Силвия Дънекова му е повлиял, Иванов отговори: „Още в началото се случи това, но се опитах да не се разсейвам. На мен лично нито една проверка не са ми направили.“

„Наистина съм много доволен, че успях да скоча цели два пъти личния си резултат и то от първи опит и двата пъти. Малшанс не ми достигна да успея да преодолея 233 сантиметра, може би защото това са първи опити над 230 см този сезон, но съм доволен от това. Направи хубави опити на 233 и се надявам в най-скоро време да реализирам резултат над 230 сантиметра“, коментира още Тихомир Иванов и добави:

„Знаех, че няма да е лесно да се класирам за финала, камо ли да взема медал. Все пак си следя ранглистата, знам как стоят нещата. Бях дванайсти преди да замина за Олимпиадата с 229 сантиметра, делях дванайсто място с може би 15 човека и ми беше ясно, че няма да е лесно да се вземе медал с 229 см, а че трябва резултат над 235 сантиметра.”

Скачачът пожела успех на Мирела Демирева, на която й предстои участие във финала на скока на височина при дамите, а по повод Ивет Лалова сподели: „Ивет има страшно опит и го е показала през години. С нея може да се говори на почти всяка тема.“