Българският колоездач на Олимпийските игри Стефан Христов сподели на заминаване за Рио, че си е заслужил своето място на Олимпиадата.

Христов коментира и разразилия се скандал в последните дни. Припомняме, че в ефира на Нова телевизия бе излъчен видео запис, на който се вижда нерегламентирана помощ за Христов по време на Обиколката на България, а претенциите на резервата Николай Михайлов са, че той е този, който е трябвало да замине за Рио.

"Само на тренировъчния ми процес се отрази, но гледам да се подготвя добре, защото ме очаква тежко трасе. Не, защото аз съм си доказал, изкарал съм си точките и за тези нападки си имаше съдии покрай мен, и на клипа се видя, не знам даже защо се излъчва това нещо. Явно защото са се надявали те да заминат."

"Според мен аз достатъчно съм се доказал. И миналата година в Баку, както подобава със силен резултат. И Световни съм завършвал. Мисля, че излишни бяха тези нападки."

"С голямо самочувствие заминавам, искам да се представя добре. Реалната ми цел е да завърша това състезание в първите 30-40, ще е хубав резултат."

"Мисля, че това са лични интереси, искат да игнорират такава голяма държава", коментира Христов по повод изваждането на руски спортисти, сред които и колоездачи, от Олимпиадата.