Една от големите български надежди за медал от Олимпиадата Габриела Петрова сподели своите очаквания на заминаване за Рио. Петрова изрази увереност в своите способности и оптимизъм за представянето си на Игрите.

"Нормално се чувствам, положително настроена, почвам да усещам атмосферата на състезанието", започна Габи Петрова.

Относно болките в кръста, чаровната лекоатлетка сподели: "Добре съм, това, че бяхме в чужбина на лагер ми позволи да реагираме бързо и да проведем лечение в рамките на няколко дни. Не се е нарушила подготовката, заминавам много добре настроена. Не искам конкретни резултати, искам да съм здрава и да направя своя скок."

"Нямало е (нови допинг проверки), но като сме в селото най-вероятно. Олимпиада е, набляга се на тези неща, в реда на нещата е на Олимпийски игри."

"Вече сякаш мога да кажа, че започвам да съм себе си, да се чувствам себе си. Не мислех, че нещата са ми се отразили така, но вече усещам, че съм себе си, скокът ми се получава."

"Това е една от главните причини, нарушеният ритъм нямаше как да не даде отражение, но исках да участвам, за да усетя атмосферата. Нямаше да е най-добрия вариант да участвам директно на Олимпиадата. Надявам се на по-добро състезание."

Относно конкуренцията и липсата на руските лекоатлетки, Петрова коментира:

"Нито едно от момичетата не е за подценяване, ако нещата не се бяха получили така нещата от началото на годината, мисля, че резултатите ми сега щяха да са на различно ниво. Но това е състезание, може да е моят ден, може да е на друг. Отивам да реализирам това, за което съм подготвена. Дай Боже да зарадвам всички."

"Имаше няколко рускини, не е само Конева. Това решение не мога да го коментирам, в моята дисциплина имаше силни състезателки."

"Опитвам се да я превъзмогвам вече много месеци, сега почвам да намирам себе си. Не го мисля, опитвам се да го забравям. Трябва да дам всичко от себе си, за да се вложа и да има добри резултати."

"Разбира се, когато очакванията са по-големи, нормално е да има притеснения. Не мисля, че съм само аз. Всеки от нас си е извоювал правото, пожелавам на целия отбор да реализират това, за което са тръгнали."

"Ако успея да реализирам моя си скок, мисля, че резултатът ще бъде добър. Отиваме достатъчно рано, повече климатът ме притеснява, но това са неща, които не искам да мисля. Достатъчно време сме там, за да се аклиматизираме", завърши Габи Петрова.

Ето какво сподели пък участничката ни в маратона Милица Мирчева:

"В добро настроение, самочувствието ще го видим в състезанието. Чувствам се добре подготвена", сподели състезателката ни в маратона Милица Мирчева на заминаване за Рио.

"Имам от доста време проблем с ахилеса и този проблем започнах да получавам крампи в другия крак. Взела съм мерки, мога да тренирам по-качествено от преди. Тези 2-3 седмици успях да свърша добра работа, така че се надявам всичко да е наред."

"Това е спорт, дистанцията е изключително дълга, 42 километра, всичко може да се случи. Може да не е този крак, може да е другия. На маратон всичко може да се случи, дори миналата година, когато бях подготвена, получи крампи в последните 5 километра."