„Много мило ми стана. В действителност може би за първи път изпитвам емоциите след Рио. Вече мисля за следващия сезон. Чувствам се спокойна и добре подготвена. Това е нещо неописуемо, него голямо“, сподели олимпийската ни медалистка от Рио Мирела Демирева.

Състезателката ни в скока на височина, която спечели сребно на Олимпийските игри се прибра в България.

„В квалификацията имаше голямо напрежение. Целта ми беше да вляза във финал. Знаех, че във финала ще гоня медал и бях почти сигурна, че ще взема медал. Сърцето ми беше в петите. За мен лично цената на медала не е висока, защото обичам това, което правя. Определено мястото ми е в световния елит. Знам, че мога да бъда най-добрата и се надявам в следващите години да го покажа. Бях готова за два метра. Трябва повече работа, разбира се. Може би при перфектни условия бих успяла“, каза още Мирела Демирева и продължи:

„Всички в клуба ми са много горди с нас с моя треньор. Не успяхме да се чуем със Стефка Костадинова, но се надявам да се видим тези дни. Разпределила съм си времето занапред. Няма да си слагам граници, ще тренирам усилено и колкото повече, толкова по-добре. Нямам намерение да изпускам зимния сезон. Щастлива съм, че съм здрава и мога да скачам.“