Сребърната медалистка в скока на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година Мирела Демирева се завърна в България. 26-годишната Демирева раздаде множество автографи и се снима със свои фенове на летище "София".

"За първи път изпитвам емоцията от медала. Това е много по-различно. Вече мисля за следващия сезон и следващия олимпийски цикъл. Чувствам се спокойна. Това, което постигнах, е нещо голямо и неописуемо. Квалификациите винаги са трудни. Целта ми беше да участвам на финал, без значение от опитите. Знаех, че ще гоня медал и знаех, че ще го взема. Преди първия опит бях уплашена. Ако не беше първият фаул, може би нямаше да взема медал. Цената на медала не е висока, защото обичам това, което правя. Не си спомням това, през което съм минала. Мястото ми е в световния елит. Надявам се да покажа точно това", коментира Мирела Демирева.

"Бях готова и за два метра, може би ми трябваха повече опити. Два метра е гросмайсторска височина. На финал на олимпиада се гони медал, а не височина. Бях малко разконцентрирана след олимпиадата. Мислех за следващия сезон, а и чувствах болки. Последвалите състезания не бяха толкова важни. Винаги има уважение в сектора за висок скок. Не успяхме да се чуем със Стефка Костадинова, но сигурно съвсем скоро ще се видим. Сега един месец ще си почивам. Смятам да участвам на европейското първенство в зала. Щастлива съм, че съм на пистата и съм здрава. Това е началото", заяви още Демирева на аеарогарата.

Мирела Демирева коментира и ситуацията около Силвия Дънекова, която беше отстранена от олимпийски турнир по лека атлетика заради наличието на неспецифична субстанция в нейната допинг проба.

"Това е много неприятно. Пожелавам успех в нейната борба. Не мога да коментирам повече, защото все още няма крайно решение", добави сребърната медалистка от Олимпиадата.

Демирева е дала допинг проба в Рио де Жанейро и по думите й "всичко е наред". /БТА