"Невяна Владинова потвърди и доказа, че неслучайно е в елита на художествената гимнастика", написа в личния си профил във фейсбук президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева. 

Владинова завърши на престижното седмо място на финала на индивидуалния многобой на турнира по художествена гимнастика на олимпийските игри в Рио де Жанейро, като това е най-доброто класиране на индивидуална гимнастичка на България за последните три олимпиади. 

"Хубаво е да извоюваш място сред най-силните в този красив спорт, още по-хубаво е да го потвърдиш! Днес ти потвърди и доказа, че неслучайно вече си сред елита на художествената гимнастика! Дали си пета или седма, не е чак толкова важно в този момент, защото твоят поглед вече задължително трябва да е устремен към призовата тройка! Мястото ти там те очаква!", написа президентът на БФХГ. 

"Поздравления за днес, а любимата ми "Болерия" ще ми я изиграеш само на мен като се върнем в залата. Обичам те и се гордея с теб! Честито на Ефросина, Брани, на целия екип и всички, които не спряха да ни подкрепят, вярват и обичат!", добави Раева.

Владинова изпълни със страхотно настроение и четирите си съчетания и получи оценки от 17.883 точки на обръч, 17.750 точки на топка, 18.050 точки на бухалки и 17.050 точки на лента. Единствено на лента тя направи две грешки.