Мая ди Радо от САЩ спечели титлата на 200 метра гръб в плуването на Олимпийските игри, като спря устремилата се към четвърти златен медал в Рио Катинка Хошсу от Унгария. Американката спечели състезанието срещу Желязната лейди от Унгария в последните 50 метра.

Двете плуваха рамо до рамо, а Ди Радо завърши първа само с 0.06 секунди преднина. Времето на Ди Радо е 2:05.99 минути. Канадката Хилъри Колдуел пък се окичи с бронзовия медал. За Ди Радо, която прекратява кариерата си след Олимпийските игри и ще започне работа като консултант-мениджър, финалът се первърна в перфектен край, оформяйки колекцията й тук на два златни, един сребърен и един бронзов медал.

Тя призна, че половината от деня го е използвала да изпрати и-мейли на новите си работодатели, за да им обясни, че след 10 дни започва работа, макар официалното й назначение да е от 9-и септември. Хошсу също е доволна, след като на предишните три олимпиади нямаше медал, а сега си отива за Унгария три златни. Тя стартира най-добре и днес, водеше от самото начало, но Ди Радо измъкна победата със силен финален спринт в последните 25 метра./БТА