Българската състезателка по бадминтон Линда Зечири е готова за Олимпийските игри в Рио и се надява на достойно представяне.

"Готова съм за Олимпиадата, подготовката премина повече от добре. Надявам се да представим достойно България и да се борим за медалите в Рио. Определено за всичките тези години съм доказала, че мога да победя и най-добрите състезателки в света, така че се надявам да го направя и на Олимпиадата", каза Зечири на летище София.

"Вълнувам се, това е голям форум за всеки един спортист. Условията са различни, като цяло не сме свикнали на този тип организация и естествено, че вълнението е различно, но само в положителна посока.Важно е психически да съм настроена да победя и да се боря във всеки един мач максимално да дам най-доброто от себе си. Отивам с изцяло положителна настройка, надявам се условията в залата да са добри, както и тренировъчните условия", добави бадминтонистката.  

Линда Зечири е в група "Д" заедно с поставената под номер 11 в схемата Кърсти Гилмор (Шотландия) и Сабрина Жаке (Швейцария). Само победителките в 16-е групи се класират за фазата на елиминациите (осминафинали). Първият мач на Зечири в Рио е на 13 август.

"На Олимпиада лесен мач не мисля, че ще има. Относно конкуренцията - това е световният елит на бадминтона, така че да играя срещу всички тези момичета е чест и единственото, което можеш да направиш е да се бориш докрай. Най-важното е, че нося положителната енергия на любимите ми хора тук в България, много ги обичам и те винаги са в мислите ми," заяви още Зечири./БТА