Българските състезателки по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева отпътуваха в отлично настроение за Олимпийските игри в Рио. Те се надяват на достойно представяне при дебюта си на Олимпиада.

"Много сме развълнувани, не можем да повярваме, че дойде и този момент. Спомняме си, че брояхме как остават 500 дни, 400 дни, а сега са броени часове до Олимпиадата. Развълнувани сме, но и много щастливи, че успяхме да се класираме на нашите първи Олимпийски игри", каза Габриела Стоева на летище София.  

"Знаем, че ще бъде много тежко, борбата ще бъде ожесточена, но се надяваме на една добра игра и да им покажем на какво сме способни. Ще изненадаме противничките си с борбеността, която имат българите и се надяваме да ги победим. Разузнали сме другите двойки, но на олимпиада няма лесни съперници", добави тя.

"Искаме да представим България достойно и ако можем да се класираме за четвъртфиналите, а също така и да стигнем до медалите. С треньора ни в Рио ще направим тактика за всеки отделен мач", каза Стефани Стоева.  

Сестрите ще играят в група "Д" на олимпийския турнир по бадминтон, където са поставените под номер 2 Юантин Тан и Ян Юй от Китай, които са втори в световната ранглиста. Останалите два дуета в групата са германките Йохана Голишевски и Карла Нелте и Е На Чан и Хе Со Ли от Република Корея. Първите две двойки от всяка от четирите групи се класират за четвъртфиналите./БТА