Мечтите за злато от турнира по борба за България приключиха с отпадането на представителя ни в категория до 65 кг Борислав Новачков. Той отпадна на осминафиналите от пуерториканеца Франклин Гомес след поражение с 4:7. 

Двамата се познават изключително добре, защото тренират в американската школа и затова битката между тях започна изключително предпазливо. В първата част на двубоя имаше само една точка и тя беше за пуерториканеца заради неуспешна атака на българина при отсъдена негова пасивност. 

Доста по-интересно стана след подновяването на битката. Новачков дръпна с 4:1 30 секунди след началото на втората половина. Но 4:44 минути след началото Гомес направи пълен обрат, след като след страхотна контра преобърна на два пъти нашето момче. 

Той затвърди успеха си минута преди края с нова успешна атака и след 7:4 се чувстваше уверен победител. Новачков тръгна ва банк в атака, но Гомес знаеше какво да очаква и го парира. В крайна сметка повече точки нямаше и Новачков отпадна на осминафинал. Сега остава да се надява пуерториканецът да се класира на финал, за да го изтегли на репешаж за бронза. 

Иначе жребият за българина в тази категория беше просто ужасяващ. Първият му съперник беше иранецът Насири, който е шампион на Азия от тази година. Гомес пък е световен вицешампион от 2011 г., има куп отличия на континентално ниво в Северна Америка, а има и злато от турнира "Дан Колов" в София през 2014 г.