Българският представител в свободната борба в категория до 86 кг Михаил Ганев окончателно отпадна от надпреварата. Той падна на осминафиналите от Алиреза Мохамед Каримимачяни и се надяваше иранецът да стигне до финала, за да го издърпа на репешажите за бронза. 

Алиреза Мохамед Каримимачяни обаче падна тежко още в следващата си схватка на четвъртфиналите. Той се превърна в жертва на американеца Джейдън Майкъл Тбори Кокс и падна с 1:5. 

Иранецът беше равностоен само в първата част на двубоя, когато удържа равенството 1:1 и последен беше направил точка, което го правеше евентуален победител. След кратката почивка обаче американецът буквално се разправи с него и го отстрани от битката за златото. 

Трябва да се отбележи, че категория до 86 кг в свободната борба е най-равностойната и оспорваната в целия олимпийски турнир в Рио и всеки изход от битките в нея е възможен и на практика чист и изявен фаворит в нея няма, а силите на всички са изравнени. 

При 125-килограмовите нашият Димитър Кумчев също отпадна, след като победилият го грузинец Гено Петриашвили бе надвит от иранец на четвъртфинала.