Световната рекордьорка в овчарския скок Елена Исинбаева продължава да тренира и да таи надежда, че ще бъде допусната до участие на Игрите в Рио.

Руските лекоатлети бяха отстранени от Олимпиадата след дисквалификация на Руската федерация по лека атлетика заради системни нарушения на антидопинговите правила. До

Игрите бе допусната единствено състезателката по скок на дължина Даря Клишина, която обаче живее и тренира зад граница.

"Днес окончателно ми стана ясно защо ИААФ не ме пуска в Рио. УАДА и МОК нямат никакви претенции към мен, ИААФ - също няма претенции към мен по линия на допинга. Аз съм напълно чиста и честна и съм го показвала през цялата си кариера. Единственият проблем, заради който не ме допускат до Игрите, е че в последните 2 години живея и тренирам в Русия.

Явно трябваше да напусна страната си, да бъда далеч от семейство и треньора ми и сега щях да имам възможност да участвам на Олимпиадата", написа Исинбаева на страницата си в Instagram.

"Макларън ми каза, че няма никакви претенции към отделни спортисти и всички обвинения са към Руската федерация по лека атлетика и нейните ръководители. Към Даря Клишина, както към мен, няма претенции, но тя ще участва в Рио, защото от 3 години живее и тренира в Америка, а аз си тренирам в Русия. На въпрос към президента на ИААФ Коу по каква причина Исинбаева е отстранена от участие в Рио, все още няма отговор. Яснота по този въпрос няма. Не съм прекъснала тренировки, защото се надявам тази несправедливост да бъде поправена и ако има шанс да участвам в Рио, искам да го използвам", каза още Исинбаева. /БТА