Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева заяви, че Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) е отклонила молбата й за участие на Игрите в Рио де Жанейро. Това написа самата тя в личната си страница в социалната мрежа Инстаграм.

"Уважаеми приятели и медии, информацията, че не съм подавала заявка за участие като индивидуална състезателка на Игрите в Рио е пълна лъжа. Такава заявка беше подадена от моя страна и преди 20 минути получих отговор от сектераря на ИААФ, който е отрицателен", пише Исинбаева в късните часове на вчерашния ден.

"За съжаление, за мене не беше направено изключение и до Олимпийските игри не бях допусната. Чудото не се случи. Благодаря ви за подкрепата, огромно благодаря", пише още скачачката.

По-рано във вчерашния ден от ИААФ обявиха, че не са получавали заявка от Исинбаева да участва като индивидуален състезател. Но самата спортистка твърдеше обратното и дори обясни, че до края на 28-и юли чака отговор, който в крайна сметка се оказа негативен за нея.

На 21-и юли КАС забрани на руските лекоатлети да участват на предстоящата лятна Олимпиада, а Исинбаева обмисля да сложи и край на кариерата си. /БТА