Българската женска борба има свой представител на полуфиналите в категория до 48 кг на Олимпийските игри. На предпоследното стъпало по пътя към финала ще се бори Елица Янкова, която пребори колумбийката Каролина Кастийо Идалго. 

Нашето момиче победи в много равностойна схватка с южноамериканката с 3:2. Тя последна реализира точки и затова успехът беше записан на нейната сметка. 

Мачът започна равностойно, а 1:44 минути от началото му колумбийката поведе с 2:0 след хубава атака. Тя беше в позиция да атакува, защото имаше отсъдени 30 секунди за атака заради пасивност. Буквално в последния възможен момент тя успя да вземе точките. 

Последва още равностойна битка, но нашето момиче издебна своя момент и в 5-та минута на схватката изравни след носене. Двете се захапаха до края, а в последните секунди Янкова отби опасната атака на Идалго. 

Колумбийката не получи точка и го обжалва. Повторенията обаче не показаха да е направила точка и тя трябваше да се прости с мечтата си за злато, докато българката е на полуфинал. Там тя ще спори с азербайджанката Мария Стадник, която е олимпийска вицешампионка от Лондон и е възпитаничка на Симеон Щерев.