Бронзовият медалист от Лондон 2012 Хърватия победи с 41:26 срещу Тунис в последната си среща от груповата фаза на олимпийския турнир по хандбал за мъже в Рио де Жанейро. В средата на първата част хърватите поведоха с 16:5 и не срещнаха никакви трудности срещу по-скромния си съперник.

Игор Карачич завърши с девет гола за победителите, които спечелиха първото място в група "А" с актив от осем точки. Тунис отпадна от надпреварата след едва една спечелена точка. Марко Чупич, Иван Мамич и Илия Брожович добавиха по пет попадения във вратата на тунизийците.

Осама Буганми реализира седем попадения за Тунис.

На четвъртфиналите Хърватия ще се изправи срещу бронзовия медалист от последното световно първенство Полша.

В друга среща от тази група световният вицешампион Катар надигра с 22:18 състава на Аржентина. Рафаел Капоте и Елдар Мемешевич реализираха по четири попадения в полза на победителите.

Катарците са на четвърта позиция и също продължават в директните елиминации. На четвъртфиналите катарският отбор ще играе с европейския първенец от 2016 година Германия.

Аржентина отпадна от турнира по хандбал при мъжете в Рио де Жанейро.

Олимпийският и световен шампион Франция остана на второто място в група "А" и на четвъртфиналите ще играе срещу домакините от Бразилия.