Бронзовите медалистки от Лондон 2012 и втори на европейското първенство- отборът на Испания, се наложи над Ангола с 26:22 и зае 3-ата позиция в група А на женския хандбален турнир в Рио.

Така ла Фурия отива на четвъртфиналите срещу отбора на Франция, докато Ангола ще срещне Русия. Алехандра Кабрал и Кармен Мартин по 7 гола за испанките. За африканският тим Изабел Гуяло вкара 6.

Аржентина и Република Корея затвориха битката в група В, като техният мач имаше единствено въпрос кой ще остане без победа. Корейките спечелиха с 28:22. Гуон Хван-На с 11 гола се отличи в срещата, Лусиана Мендоса отбеляза 6 за Аржентина. Бразилия и Русия се класираха за четвъртфиналите на олимпийския турнир по хандбал за жени като победители в предварителните си групи на Игрите в Рио де Жанейро.

Домакините завършиха на върха в група "А" с 8 точки, след като в последния пети кръг победиха европейския шампион от 2012 година Черна гора с 29:23 (12:10). В група "Б" четирикратният световен шампион Русия завърши с пълен актив от 10 точки, след като спечели и петата си среща с 38:34 (17:16) срещу Холандия.