Русия победи двукратния олимпийски шампион Норвегия с 38:37 след продължение и се класира за финала на турнира по хандбал за жени на олимпийските игри в Рио де Жанейро.
Двубоят беше повторение на финала на Игрите в Пекин 2008, а хадбалистките от Норвегия са и действащи световни и европейски шампионки.

Русия спечели с 38:37 след продължение, а редовното време завърши 31:31. Руският тим обаче водеше през по-голямата част на драматични двубой и ще играе с Франция в спора за титлата. Норвегия не успя да стигне до трета поредна олимпийски титла и ще срещне Холандия в спора за бронзовите отличия.

Руският отбор водеше с 18:16 на почивката. Хайди Локе вкара гол четири секунди преди края на редовното време за Норвегия, с който изравни резултата. Камила Херем отбеляза попадения за 32:31 в началото на продължението, но пропусна 10 секунди преди края на двубоя. Владлена Бобровникова вкара 8 гола за Русия, а още 11 състезателки се разписаха.

"Няма думи, защото когато мисля за мача само плача. Не чувствам болка, а съм много щастлива, защото сме на финал. Този мач, беше толкова луд!", каза рускинята. 

Нора Морк беше най-резултатна за Норвегия с 14 попадения.

Русия е олимпийски вицешампион от Пекин 2008, но след това няма големи успехи. Франция пък няма медал от последните пет големи първенства.

Срещи от полуфиналите на турнира по хандбал за жени на олимпийските игри в Рио де Жанейро:

Холандия - Франция - 23:24 (13:17)
Норвегия - Русия - 37:38 след продължение (16:18, 31:31) /БТА