Състезателната програма от третия ден на Олимпийските игри в Рио де Жанейро предстои да се разгърне.  България ще има своите представители в няколко от спортовете, в които надпревари ще се състоят.

Бокс, плуване, стрелба, както и отложените репешажи в гребането на двойка скул – там ще се състезават нашите спортисти в лицето на Нина Рангелова, Симеон Чамов, Антон Ризов, Георги Божилов и Кристиян Василев.

Ето и програмата на нашите олимпийци:

-          Бокс – В категория до 69 кг Симеон Чамов ще се бори с Онур Шипал. По програма мачът следва да започне в 18.00 часа българско време.

-          Плуване – 200 м свободен стил, жени – Нина Рангелов. По програма състезанието трябва да започне в 19.02 часа българско време.

-          Стрелба – 10 м въздушна пушка – Антон Ризов. По програма квалификациите трябва да започнат в 15.00 часа българско време. Финалите са насрочени за 18.00 часа българско време.

-          Гребане – двойка скул – Отложеният репешаж на Георги Божилов и Кристиян Василев. Програмата в тази дисциплина стартира в 14.30 часа българско време.