Евгения Раданова е една от най-големите български олимпийски звезди. Освен с трите си медала, обаче, тя може да се похвали и с още едно постижение, което друга представителка в спорта у нас няма. Жени Раданова има участие както на зимни, така и на летни олимпийски игри.

Ледено момиче притежава два сребърни и един бронзов олимпийски медал в шорттрека. Дори огромните ѝ постижения на ледената пързалка не успяха да я спрат да се състезава и в колоезденето на Игрите в Атина през 2004 година.

Според мен, да станеш 12 на летни олимпийски игри, и след като си е занимавал само 11 месеца с даден спорт, не е малко постижение. Изобщо не си представях, че това е възможно. Първо, да спечеля квота, а после и да участвам на летни игри. Искам да благодаря на професионалистите, които в този момент се занимаваха с мен, които определено знаеха какво бих могла да направя. Но на мен това ми се струваше невъзможно. По време на работата си с тях разбирах, че те имат вяра и работят правилно. Затова започнах и аз да вярвам и да работя усилено в тази посока“, сподели с усмивка за този период от живота си Евгения Раданова за рубриката „Олимпийските звезди на България“ на Gong.bg.

В състезанието за бързина чрез отстраняване при жените в Атина тя завърши на 12-а позиция.

Първото състезание, което имах в колоезденето, се падна със състезателка, която след това стана олимпийска шампионка. Бях победена с нея с изключително малко разстояние, по-малко от половин гума. Справих се според мен лично доста добре”, каза още Жени Раданова.