Валентино Гало вкара три гола за италианския състав, който хвърли бомбата на олимпийския турнир по водна топка и победи с 9:7 Сърбия, с което си осигури място на финала. Сандро Сукно вкара два пъти във вратата на сочените за фаворити сърби. Това беше и повторение на финала на последното Световно първенство, когато италианците пак победиха.

Италианците поведоха с 4:2 след първата четвърт, а след още пет минути вече имаха аванс от три гола - 5:2. Те обаче трябва да благодарят на късмета си, след като два от първите им четири гола дойдоха благодарение на щастливи рикошети. Сърбите, водени от големите си звезди Ваня Удовичич и Филип Филипович - номер 1 в света за 2010-а и за 2011-а година, натиснаха и малко преди края на мача скъсиха до 5:6 след попадение на Удовичич.

Вратарят на Скуадра адзура Стефано Темпести обаче направи серия от спасявания, а накрая и гредата се оказа негов помощник за да не се стигне до равенство.

Така "скуадра адзура" ще спори за олимпийската титла с тима на Хърватия, докато мачът за третото място противопоставя два балкански страни, които до преди години бяха единна държава - Сърбия и Черна гора.