Десетки хора посрещнаха по-голямата група родни олимпийски, които се завърнаха в София след участието си на Летните олимпийски игри в Лондон. На летище София двамата ни медалисти Станка Златева и Тервел Пулев, заедно с Ивет Лалова, Петър Стойчев и борците ни получиха много цветя, плакети за участието си в Игрите и поздравления.

Председателят на БОК Стефка Костадинова обаче вече гледа напред след слабото ни представяне в Лондон и пита „Какво правим?“.

Ето какво сподели пред Гонг Костадинова минути след завръщането си в България:

„Много дълга и много тежка Олимпиада за българската делегация. Искам да поздравя нашите си герои – Станка Златева, Тервел Пулев, Йордан Йовчев, волейболистите ни, които са уникални момчета, момичетата на Илиана Раева... Но след тези думи, в крайна сметка, трябва да си направим анализ и големи изводи.

При положение, че държавата даде толкова много средства, толкова много милиони за подготовката на всички спортисти, те бяха обезпечени на 100%. самата организация, която зависеше от БОК в Лондон, беше на много високо ниво и всички ни благодариха.

Някои имаха и малшанс, но според мен, трябва да направят анализ първо федерациите, след това треньорите, докторите, спортните специалисти, спортните педиатри, защото световният спорт се изравнява, а ние сме много назад!

Няма значение, къде готвим нашите спортисти, всички бяха обезпечени – и тези, които тренираха в чужбина, и тези в България. Всяко тяхно желание бе изпълнено! Аз не виждам къде е грешката! Грешката те ще ни кажат къде е! Трябва да се съберат всички, треньори, специалистите от НСА! Какво правим??? И допинг лаборатория направихме!

Вчера Владо Николов го каза най-точно, че само аз ще го разбера какво значи това да са четвърти. Много ми е тежко, много ми е мъчно! Знам, че Станка въобще не заслужаваше второто място, тя е уникална. Искам вече като седнем всички и с вас журналистите, да обсъдим нещата.

Според мен когато има Олимпийски игри, предната година за мен трябва тотална концентрация за Игрите! В предолимпийската година трябва да се махнат Световни и Европейски първенства, комерсиални турнири и купи! Върховата спортна форма трябва да бъде на Олимпиадата! Ние бяхме уморени в Лондон в някои видове спорт! Нас прости ни нямаше някъде!“