Най-успешният ни тандем на Олимпиадата в Лондон Станка Златева и Симеон Щерев получиха най-много аплодисменти и поздравления при прибирането си в България на летището. Близки и познати затрупаха състезателката ни по борба и нейния личен треньор с цветя и подаръци.

Златева пак сподели, че ще си помисли за бъдещето си в спорта, а Щерев пък заяви, че според него Станка ще се бори до следващата Олимпиада и ще гони златото, което вече два пъти й се изплъзва.

„Бях контузен и се върнах контузен. Да, имаше разочарование. Нормално е да очаквам от моите състезатели медали. Не съм доволен от борбите на Радослав Великов, но и това, което направи, му прави чест”, коментира Симо Щерев.

„Няма смисъл да се тормозя. Животът продължава, грешката си е моя. Не знам какво трябва да направя, за да ги надвивам. Контузии има много. Още нищо не е решено. Ще видим какво ще реши треньорът. Има оферти за друга държава. Ако там нещата са му по-добре, няма смисъл да го спираме. На Световното мисля да участвам, защото съм във форма и това пак ще е за България”, разкри Станка Златева, а Щерев поясни по темата за предложенията от чужбина:

„Засега всичко остава така. Аз оставам в България. Въпросът е, че трябва да се търсят нови млади надежди и трябва да се работи целенасочено с тях. Не се чувстваме комфортно, като отидем на Олимпиада и се върнем с един медал. Трябва да се впрегнат повече треньори, защото нашият спорт е индивидуален и трябват повече треньори. Трябва да направим така, че младите хора да обичат спорта. Ние с федерацията сме едно и трябва заедно да направим така, че като отидем на Олимпиада да не се срамуваме. Не съм очарован от представянето ни в Лондон. Това не е нашето място. Не е един проблем. Специално в борбата имаше голямо напрежение. Всички очакваха от нас медали. Човек трябва да е спокоен и уверен в себе си, за да може да печели. Това искам- младите хора да ги научим да бъдат уверени в себе си. Трябва много да се работи. Аз имам и сили, и голямо желание, защото все пак и аз съм излязъл от борбата и искам да помогна на младите.”

На въпрос, дали ще успее да накара Златева пак да гони реванш, Симеон Щерев отговори: „Мисля, че Станка сама ще реши, даже мисля, че го е решила, но основното е да няма контузии. При този тежък спорт и контузии, най-вероятно тогава може да се откаже. Иначе мисля, че тя ще гони златния олимпийски медал до края. Познавам я. Мисля, че Воробьова няма да участва в Канада. Така мисля.”