„Очаквах такова посрещане, но не очаквах това от себе си. Уморена съм от пътя. Медалът ми е някъде в багажа“, това бяха първите думи на сребърната медалистка на България от Летните олимпийски игри в Лондон Станка Златева.

На въпрос на Гонг, че преди Игрите каза, че ще ги бори с нови хватки, Станка с усмивка отвърна: „Накрая нищо не направих, нали?! Радвам се поне, че имам някакъв медал. Горе-долу съм си оправдала труда и работата, както моята, така на Симеон Щерев и целия екип. Симо 4 години не се примири да отида на Олимпиада, да стана първа и отново го разочаровах. Може би така е трябвало да стане“.

Запитана, дали ще видим още от Станка на тепиха, Златева отвърна: „Сега ще остана до Световното в Канада. Трудно е. Много контузи и не знам сега“.

Ето още какво каза тя след като прие много поздравления, усмивки, прегръдки, цветя и плакет:

„През цялото време исках да стана първа, бях спокойна и съсредоточена върху това, но един миг, и загубих всичко! Като се прибера вкъщи вярвам, че ще ми е по-добре, ще се успокоя и няма да мисля толкова за Лондон.

Олимпийската титла бе наистина голяма моя мечта, но мина. Сега малко да си почина и ще видим следващата каква ще бъде.

Все още не знам какво ще правя. Ще участвам на световното първенство, а след това ще мисля. Четири години са много време. Човек трябва да се развива, не само да стоим на едно място.“