Световният №1 в тениса Роджър Федерер отправи послание към българската публика, като част от кампанията „Един успешен старт прави всичко различно”. Организаторите от Gillette подготвиха специално събитие по случай официалното откриване на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Макар и трудно Федерер победи с 2:1 сета колумбиеца Алехандро Фала и започна похода си към олимпийската титла в английската столица.

Рекордьорът по титли от Големия шлем сподели опита си за поставянето на успешен старт не само на корта, но и на всяко едно поле за изява.

”Каквото и да правиш, всичко се връща с последствия, създаваш момент и тръгваш от там”, сподели швейцарецът. Той е посланик на марката и един от 29-те спортисти, които работят с нея, като част от кампанията им за Олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Целта на атлетите ще бъде да напътстват младото поколение във всеки един от родните им градове, за да направят възможно всеки един младеж да има свой успешен старт.

„Посланик на компанията съм от повече от 5 години и за мен е чест да бъда асоцииран с такава удивителна световна марка. Затова аз осъзнавам нуждата да си вдъхваме увереност и да се окуражаваме взаимно – играчи, фенове – да изглеждаме и да се чувстваме като шампиони. Очевидно е важно да изглеждаш добре, когато се състезаваш и когато си някъде навън”, заяви Роджър Федерер.

Компанията ще подкрепи следващите пет Олимпийски игри, включително Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., Зимните Олимпийски игри в Сочи през 2014 г., Олимпийски Игри в Рио през 2016 г., както и Олимпийските игри през 2018 г. и 2020 г. Споразумението дава възможност на компанията за спонсорство във всички 205 Национални Олимпийски Комитета и директен достъп до Олимпийците, които участват.