Девет български спортисти влязоха в поредната група от българската делегация, която отпътува за олимпийските игри в Лондон. Боксьорите Детелин Далаклиев, Тервел Пулев, Александър Александров, Стойка Петрова и техните треньори Михаил Таков и Павел Сяров заминаха за британската столица.

В групата бяха още тенисистът Григор Димитров с неговия баща и треньор Димитър Господинов, колоездачите Данаил Петров и Спас Гюров с треньора Красимир Коев, джудистът Мартин Иванов и плувецът Венцислав Айдарски заедно с треньорите си съответно Георги Георгиев и Георги Дангалаков.

Детелин Далаклиев има проблем с контузия, но тя не е тежка. "Подготвен съм добре за олимпиадата. Имам травма, но не е тежка. Когато излезеш на ринга всичко се забравя", каза той. Четиримата боксьори бяха изпратени от президента на федерацията Красимир Инински, както и от Кубрат Пулев.

За Лондон отпътуваха Мартин Иванов (джудо) и неговият треньор Георги Георгиев.

"Настроението е много добро. Наистина вълнението е голямо за такова голямо състезание. Не е както досега съм бил на европейски и световни първенства. Затова мисля, че с подготовката, която сме натрупали досега с моя треньор, няма от какво да се притеснявам. Психически съм се отпуснал, изобщо не мисля за медал, просто искам да отида и да покажа всичко най-добро от себе си и да представя страната колкото се може по-добре. Физически и психически в момента мога да каже, че съм много добре. Подготовката премина добре и се надявам да се представя успешно. Там ще се види кой ще издържи. Първата среща е най-трудна, защото имам да свалям и малко килограми", каза Мартин Иванов.

В турнир по плуване България ще участва с четирима състезатели, но днес за Лондон отпътува само Венцислав Айдарски.